icrete.gr <<  | <

   

 


 

(Φωτογραφία 2004)

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΣΟΗ)


e-mail: Vasilakaki Maria

Η ζωή είναι μια παρτίδα σκάκι: αλλάζει με κάθε κίνηση  

(Κινέζικη παροιμία) 

Σας καλωσορίζουμε στον όμιλό μας

Ο Πρόεδρος: Νίκος Παπανδρέου   6945-187-043     Η Γραμματέας: Μαίρη  Βασιλακάκη     6944-280-782

 

Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 12 Τ.Κ. 71202 Ηράκλειο Κρήτης, Web site : www.icrete.gr/SOI

 

Τα νέα μας 2007  

 ΙΑΝ  ΦΕΒ  ΜΑΡ
ΑΠΡ   ΜΑΪ  ΙΟΥΝ
ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ
ΟΚΤ ΝΟΕΜ ΔΕΚ
 

Ιστοσελιδα 2004-2006 (Αρχείο )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.3.2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου θα παίξει στις 22 Απριλίου στον τελικό του Διασυλλογικού Κυπέλλου Κρήτης.
Την Κυριακή που μας πέρασε υπερβάλλοντας εαυτόν έφερε ισοπαλία 2-2 με τον συμπολίτη «Ηράκλειο» (που σημειωτέον κατέβηκε με την ισχυρότερη σύνθεση της τελευταίας δεκαετίας) και λόγω κριτηρίων προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.
Στην 1η σκακιέρα ο αρχηγός του σκακιστικού τμήματος του «Ηρακλείου» Γιώργος Μαστροκούκος κέρδισε τον μαχητικό έφηβο του ΣΟΗ Καλλέγη Μανούσο. Στην 2η σκακιέρα ο καλύτερος παίκτης του νησιού μας Τίμης Λυριντζάκης κέρδισε πειστικά τον ενθουσιώδη Ευρυκλή Κουναλάκη, μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρτίδα. Στην 3η σκακιέρα μετά από μια μεγάλη μάχη με πολλές εναλλαγές στην υπεροχή, ο έμπειρος Λουκάς Ζαχείλας του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου κέρδισε τελικά τον Βασίλη Παργινό (που σημειωτέον έχει δοθεί με υποσχετική ενός έτους από το ΣΟΗ και πέρσι συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή του ΣΟΗ στην Α’ Εθνική με 6 ½ β. σε 8 παρτίδες). Η πρόκριση σ’ αυτό το σημείο είχε κριθεί οριστικά υπέρ του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου και πλέον στην 4η σκακιέρα η νίκη της Υβόνης Μανωλαράκη (που επίσης δόθηκε με υποσχετική από τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου) επί της πρωταθλήτριας Ελλάδος (Κ-20) Χαριτωμένης Μαρκαντωνάκη (που είχε πίεση χρόνου), είχε τυπικό χαρακτήρα και ισορρόπησε το σκορ. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη φορά που είχε παίξει σε τελικό ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, είχε χάσει το κύπελλο με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με ισοπαλία 2-2 με τα Χανιά. Με τη χθεσινή εμφάνισή του απέδειξε πάντως ότι παρά τα προβλήματα και τις διασπαστικές παρεμβολές που δέχτηκε πρόσφατα, μπορεί σαν ομάδα να στέκει αθλητικά μια χαρά και να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του με σοβαρότητα μέχρι τη νίκη.
Η πρόκριση αυτή αφιερώνεται στους νεοαποκτηθέντες παίκτες του συλλόγου Λουκά Ζαχείλα και Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στην πρόοδο του συλλόγου.


 

 
18.3.2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 

Μέσα σε κλίμα ενότητας και στον απόηχο της νίκης – πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδος, την Κυριακή που πέρασε έκοψε την πίτα του, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου.
Όλοι μαζί ενωμένοι με κοινή αγάπη στο άθλημα, συναντήθηκαν ανάμεσα σε γλυκά, εδέσματα και ποτά στην θαυμάσια, φιλόξενη αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας Νέας Αλικαρνασσού, για να αποδείξουν ότι το σκάκι πάντοτε ενώνει.
Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Νίκος Παπανδρέου καλωσόρισε παλιούς και καινούργιους φίλους και δεν έκρυψε τη χαρά του για την αυθόρμητη προσέλευση και συνάντηση στο σκακιστικό κάλεσμα της βραδιάς, μικρών αθλητών, των γονέων τους, των ηρωικών φίλων που έπαιξαν στο GUINNESS, παλιών συνεργατών από το ξεκίνημα της δράσης των συλλόγων, προπονητών και σημαντικών πρωταθλητών που έχουν γράψει Ιστορία με τις παρτίδες και τις επιτυχίες τους. Ευχαρίστησε τους χορηγούς του συλλόγου, που βοηθούν στην πραγματοποίηση των σκακιστικών οραμάτων στην Α΄Εθνική. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε το Δήμο Αλικαρνασσού και ιδιαίτερα τους κ. Κυπραίο Ανδρέα, κ. Σχοινά Άννα, κ. Σιδερή Βαγγέλη για την αμέριστη υποστήριξή τους στα σκακιστικά οράματα του συλλόγου.
Ακολούθως ευχαρίστησε τους ακόλουθους αρωγούς που συνδράμουν και συμμετέχουν στην θαυμάσια και αξιόλογη πορεία του συλλόγου: την εταιρεία Καράτζη ΑΕ, το φαρμακείο Μιχελάκη – Παπαδουράκη Ελευθερία, την εταιρεία Κολομβάκη Α.Ε., τα οπτικά Μαρκάκης, τους Κώστα και Πάτρα Σπύρου, τις Μινωικές Γραμμές, την Ρούβας Α.Ε., τους Αφους Νικηφοράκη ΕΠΕ, τον ανάδοχο του ΤΕΙ Σιγανό Γιάννη, τη FORTHNET A.E., το βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ στη Χερσόνησο, τον φούρνο Τούλη, τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκη Α.Ε., τους Αφους Αντωνακάκη ΑΕ, τις γραφικές τέχνες Καταρντζή, την οικογένεια Αλεξάνδροβ, τα Σούπερ Μάρκετ Φαιστός, τα καταστήματα «Aria’s», τον κ. Δεβεράκη Μιχάλη.
Ο συνεργάτης και πατέρας δύο σημαντικών συντελεστών της ανόδου στην Α΄Εθνική (του Γεράσιμου και του Λευτέρη), Κώστας Σπύρου, θύμισε τη δράση και τις επιτυχίες του συλλόγου και η γραμματέας του Μαίρη Βασιλακάκη είπε χαρακτηριστικά:
«...Για μας το σκάκι είναι έκφραση, φιλοσοφία, τρόπος ζωής. Χαιρόμαστε που είμαστε όλοι μαζί απόψε εδώ. Έχουμε μαζί γράψει Ιστορία, έχουμε ζήσει συγκλονιστικές στιγμές, είστε όλοι μέρος της ιστορίας και της επιτυχίας μας και το αναγνωρίζουμε... Το σκάκι μας ενώνει μας δίνει ήθη, αρχές που τηρούμε στη ζωή μας, εμπειρίες, μας βοηθά να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας.»
Ο τυχερός της βραδιάς που βρήκε το φλουρί ήταν ο Νίκος Στρατηγάκης που εξαργύρωσε με σκακιστικό βιβλίο που αθλοθέτησε ο σύλλογος.
Φυσικά οι πιο φανατικοί, μόλις είδαν σκακιέρες και ρολόγια δεν απέφυγαν τον πειρασμό να στρωθούν κάμποση ώρα για μερικές γρήγορες παρτίδες!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι έφηβοι αθλητές του συλλόγου Καλλέργης Μανούσος, Καλλέργη Ειρήνη και Μαρία Βουρβαχάκη στο πρόσφατο Παγκρήτιο Σχολικό Πρωτάθλημα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ο πρώτος στην Γ΄ Γυμνασίου, το χάλκινο η αδερφή του στην ΣΤ΄ Δημοτικού και το αργυρό αντίστοιχα η τρίτη στην Ε΄ Δημοτικού.
Και του χρόνου λοιπόν και επιτυχίες σ΄όλους αυτούς που προσπαθούν και τις επιδιώκουν.

 

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τα μαθήματά μας (Μαίρη  Βασιλακάκη   6944-280-782 )


© 2004-2007, icrete.gr | hermes-21.com hermes-21.gr Ελληνικά Ηλεκτρονικά Καταστήματα